Martin (bio)

De muzikale carrière van de in Waalwijk geboren en getogen Mart Steenbeek ('Martin Stone') begon in zijn lagere school periode. Zijn passie was muziek en voetbal (keeper bij WSC en RKC Waalwijk) Hij is begonnen met het meedrummen van zijn favoriete platen en werd hierbij geïnspireerd door The Beatles, Golden Earring, Uriah Heep, Brainbox, Focus, Livin Blues en vele anderen. Al snel kwam hij in schoolbandjes terecht, en tot zijn 18e heeft hij in diverse blues-en rockbands gedrumd. Daarna kwam hij in het partijen-circuit terecht en is hij er steeds meer bij gaan zingen en tot 1995 toerde hij met verschillende coverbands door het land als drummer-leadsinger.

Op de Solotour

In 1995 ontdekte hij ‘soundmix-gebeuren’ wat hem deed besluiten om een solocarrière als zanger te beginnen, en met succes! In 1996 schreef hij onder pseudoniem ‘Martin Boter’ enkele liedjes voor de plaatselijke voetbalclub RKC Waalwijk. Deze maxi-cd werd gepresenteerd bij de opening van het nieuwe stadion. De publiciteit rondom deze cd zorgde voor de nodige bekendheid en respons in de regio en daarbuiten. Het leverde hem optredens op o.a. in Oostenrijk, Duitsland tot zelfs in het Vista Palace Hotel in Monaco!

CD Single & Cover-album

In 1997 produceerde Mart samen met Ton Masseurs zijn eerste eigen cd-single ‘In the Storm’, met daarop 2 schitterende country-ballads van de Amsterdamse componist Elbert Kok. 'Hitsound Records' te Rotterdam bracht de cd uit op het 'Sweet Lake' label (CDS 71142). Het uitkomen van deze cd-single resulteerde in enkele promo-optredens op 'Call-TV' bij 'Veronica-Live' in Aalsmeer. In 1999 bracht Martin het Promo CD-album ‘A taste of Stone’ uit met 19 songs van zijn uitgebreide coverrepertoire.

(1999) 1e plaats Internationaal Songfestival op Malta

In september 1999 was Stone een van de finalisten bij "The International festival of Maltese Song" en dit festival was voor de Maltese televisie in een groot middeleeuws theater in Valletta op het eiland Malta. Martin vertaalde de song “Sa-Lahar”, van het componistenduo Ray Agius & Alfred C Sant, in het Nederlands. En met deze song behaalde hij samen met zanger -en teamgenoot Fabrizio Faniello uit Malta de 1e plaats van de 28 deelnemers uit 14 verschillen de landen!

Op de tweede festivalavond werd hij met zijn nummer 'I turn the Stone' runner-up (2e ) van de 14 buitenlandse deelnemers. Na dit succes ontving Martin een uitnodiging van het Maltese commerciële Tv-station 'Super One' om mee te doen aan een Internationaal Tv-festival. En in december 1999 verscheen hij wederom op de Maltese televisie. Weer een te gekke ervaring!

Megacharts notering met 'You are a Mystery'

In 2003 en 2004 heeft Martin een 6-tal nieuwe songs van Alides Hidding (Time Bandits) opgenomen waarvan 2 songs op Cd-Single zijn uitgebracht via Multi Disk.  Met “You are a Mystery” / "When I see Her" behaalde hij een nummer 71 notering in de Mega-Charts top 100.

Leadsinger in de Pop/Rock formatie "Get-Stas!"

In 2009 heeft Martin, naast zijn soloproject, een cd-album opgenomen met de Pop/RockBand 'Get-Stas'. De titel van het album is 'And don't lose it' en de Live performances zijn te vinden op:   www.youtube.com/mrmartinstone

In juni 2011 stonden ze in de finale van het Emergenza festival in Poptempel 013 in Tilburg waar de band op de vierde plek eindigde met de Live uitvoering van hun CD album.  

X-Factor 2010 (Het jaar van de verandering)

In 2010 heeft Martin afscheid genomen van zijn vaste baan om fulltime met de muziek door te gaan en ook heeft hij dit jaar meegedaan met het programma X-Factor op RTL 4 waar hij van de totaal 16.000 kandidaten succesvol is geëindigd in de zgn. X-Campus bij de laatste 30 deelnemers.                    

The Voice Senior 2021 (Succesvol TV optreden)

In 2021 werd Martin geselecteerd voor TV het programma The Voice Senior waar hij in de blind audities het nummer “Rain down on me” van de Haagse band KANE zong. Een mooie ervaring en afwisseling in een stille Coronatijd die vele positieve reacties losmaakte op de sociale media.

 

Martin keeps on Rockin’